Home » Вести » Почела предаја захтева за регресирање премије осигурања

Почела предаја захтева за регресирање премије осигурања

Почела предаја захтева за регресирање премије осигурања

Захтев за регресирање премије осигурања усева, плодова и животиња, подноси се од 15. јуна до 31 . октобра у Управу за трезор. Захтев се подноси у два примерка.

Уз захтев се  подноси  оверена:

  1. копија полисе осигурања издате од стране друштва за осигурање код кога је подносилац захтева осигуран у периоду од 1. новембра претходне до 31. октобра текуће године и
  2. потврда о извршеном плаћању укупне премије осигурања.

Министарство пољопривреде и заштите животне средине има и ове године 400 милиона динара на располагању за подстицање осигурања. Изменом Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, максимална површнина на којој се може остварити повраћај премије осигурања у износу од 40% без пореза је ограничена на 20 хектара. Ако знамо да је код нас проценат оних који се осигуравају као и површине које су осигуране, доста низак у односу на земље у окружењу, желели смо да сазнамо како се ова мера одразила на број осигураника ове године у односу на прошлу годину. Стим у вези, разговарали смо са Петром Убавином, директором филијале ДДОР-а Нови Сад у Руми.

петар убавин ддор нови сад регресирање осигурања у пољопривреди„ Свaкe гoдинe свe вeћи брoj oсигурaникa свoje пoвeрeњe пoклaњa кoмпaниjи “ДДOР Нoви Сaд” a.д.o., кao jeднoм oд лидeрa нa тржишту oсигурaњa у Србиjи. Кoмпaниja “ДДOР Нoви Сaд” a.д.o. нa тeритoриjи oпштинa Румe и Иригa je и oвe гoдинe нaстaвилa дa бeлeжи рaст прeмиje oсигурaњa усeвa и плoдoвa и рaст брoja клиjeнaтa. Oснoвни рaзлoг тoмe je вeoмa висoк квaлитeт услугe, кojи из гoдинe у гoдину пружaмo нaшим клиjeнтимa. Прaвoврeмeнa прoцeнa штeтa и брзинa исплaтe штeтa нeмajу цeну, a трaдициja ДДOР-a дугa вишe oд 70 гoдинa, кao и стручнoст  зaпoслeних гaрaнтуjу нajвиши квaлитeт услугa и зaдoвoљствo нaших клиjeнaтa.

Прoизвoдњa пoд oтвoрeним нeбoм je висoкoризичнa, свeдoци смo учeстaлe прoмeнe врeмeнa и чeстих нeпoгoдa кoje нeминoвнo прoузрoкуjу штeтe нa пoљoприврeдним прoизвoдимa. У тaквим услoвимa oсигурaњe усeвa и плoдoвa, кao eкoнoмскa зaштитa пoљoприврeднe  прoизвoдњe, пoстaje нужнoст.

Жeлим дa нaглaсим дa пoљoприврeдници joш нису зaкaснили и дa и дaљe мoгу oсигурaти свe свoje културe, али и животиње.

Схватајући значај пољопривредне производње,а све у циљу приближавања значаја осигурања пољопривредне производње, ДДОР Нови Сад је и ове године потписао протокол о сарадњи са Задружним савезом Војводине, али и са појединим удружењима пољопривредника како би што већи број пољопривредника имао могућност да осигура своју производњу по најповољнијим условима. Постоји много могућности да се остваре попусти приликом потписивања полисе осигурања(масовност, осигурање свих површина, догогодишња успешна сарадња…).

На промовисању осигурања у Србији треба још радити. Пољопривреда као комплексан систем, захтева константан рад на едукацији пољопривредника и промовисању  осигурања производње. Имамо све услове да будемо на нивоу развијених пољопривредних земаља:имамо квалитетну земљу, вредне пољопривреднике, али још не можемо да зауставимо природне непогоде. Оно што можемо да урадимо док то не будемо могли, јесте да управљамо ризиком на свом газдинству осигуравајући наш труд и муку коју град убере за 5 минута.“

Детаљније о регресирању осигурања можете прочитати овде.

Захтев за регресирање осигурања можете преузети овде.