Home » Вести » Почело подношење захтева за кредите са субвенционисаном каматом

Почело подношење захтева за кредите са субвенционисаном каматом

Комерцијална банка и НЛБ Банка Београд, чланице НЛБ Групе, почеле су да примају
захтеве за субвенционисане пољопривредне кредите, а челници ових банака изразили су уверење да ће задржати примат на тржишту у том послу, саопштено је данас.

Овај вид финансирања, уз субвенцију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, је за инвестициона улагања у пољопривреду.

Кредити су динарски и намењени су регистрованим пољопривредним газдинствима у износу до 6 милиона динара уколико је корисник кредита физичко лице или предузетник, односно до 18 милиона динара уколико је корисник кредита земљорадничка задруга или правно лице.

У зависности од намене кредита отплате су до 60 месеци уз одређени модел отплате и флексибилна средства обезбеђења.

“ Овај вид финансирања намењен је инвестиционим улагањима у нову пољопривредну механизацију и опрему, за набавку животиња, за развој ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, инвестициона улагања у нову пољопривредну механизацију и опрему, као и за набавку хране за животиње“, наводи се у саопштењу НЛБ Групе.

Посебне погодности при кредитирању предвиђене су за газдинства која се налазе на подручјима са отежаним условима рада у пољопривреди, за лица која су навршила највише 40 година, као и за жене које су носиоци пољопривредних газдинстава.

Детаљније о процедурама за добијање пољопривредних кредита са субвенционисаном каматом, можете прочитати ОВДЕ.

 

 

Извор: Агропрес