Home » Вести » АПВ: Бесповратна средства за Локалне Акционе Групе у 2016. години

АПВ: Бесповратна средства за Локалне Акционе Групе у 2016. години

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство ,објавио је конкурс намењен Локалним акционим групама по програму LEADER-а у 2016. години.

Циљеви конкурса јесу:

  1. јачање партнерства у одабраним територијама усавршавањем и експертизама у области локалног планирања, као резултат примене принципа „одоздо на горе”, у процесу спровођења Локалних стратегија руралног развоја (ЛСРР);
  2. мултисекторски приступ на локалном нивоу који утиче на јачање партнерства између актера руралног развоја из различитих сектора (јавни, приватни и цивилни);
  3. утицај на развој иновативних пројеката и иновативности у пракси планирања и имплементације руралног развоја уопште;
  4. повећање ефикасности рада Секретаријата обезбеђивањем интерактивне везе с локалним руралним становништвом и другим носиоцима руралног развоја на локалу;
  5. припрема локалних актера руралног развоја за квалитетније и свеобухватније коришћење претприступних фондова Европске уније за рурални развој, према принципима европског LEADER програма.

Предмет конкурса је суфинансирање релизације приоритетних пројеката из усвојених ЛСРР, формираних територијалних партнерстава по програму LEADER.

Путем овог конкурса додељују се средства из Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике за развој села на територији АП Војводине у 2016. години, у укупном износу до 3.000.000,00 динара.

Максималан износ подршке по једном захтеву за реализацију приоритетних пројеката из усвојених ЛСРР, формираних територијалних партнерстава по програму LEADER – јесте до 250.000,00 динара.

Право на коришћење подстицаја имају формирана територијална партнерства са територије АП Војводине којима је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство одобрио локалне стратегије руралног развоја.

Пријаве се подносе закључно са 01.12.2016. године.

Комплетан текст конкурса као и осталу потребну документацију за пријаву на конкурс, можете преузети у прилогу текста.

 

Извор: ПСПВШ