Home » Вести » 50 милиона динара за наводњавање у АП Војводини

50 милиона динара за наводњавање у АП Војводини

Вршилац функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски, уручио је нових 76 уговора војвођанским пољопривредницима за суфинансирање набавке опреме за наводњавање. За наводњавање нових 1.643 хектара војвођанских ораница, из покрајинског будзета је издвојено 50 милиона динара.

Како је Бранислав Бугарски казао, за набавку система за наводњавање у 2014, планирано је преко 274 милиона динара. Од почетка године је пласирано преко 167 милиона динара, а новац је добило 226 корисника. То улагање је омогућило, да у покрајини тренутно под заливним системима буде више од 4 хиљаде хектара ораница.

„Све мере Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, које су намењене развоју војвођанске пољопривреде, имају за циљ да помогну нашим пољопривредницима да постану конкурентни на тржишту. Ми верујемо да су наши пољопривредници способни да буду конкурентни, да су у стању сами да производе и да раде нашу земљу, а не да то ради неко други“, казао је Бранислав Бугарски и додао да важно да се разговара о томе како наша села и пољопривреда треба да изгледају.

Бранислав Бугарски је подсетио и на мере подршке које су пољопривредницима у Војводини доступне, како преко покрајинских фондова, тако и преко конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за: наводњавање, подизање противградних мрежа, пластенике, сточарство, подизање прерађивачких капацитета у домаћинствима и за подршку старачким домаћинствима.

Конкурс за наводњавање у АП Војводини, отворен је до  31.10.2014.године.