Home » Вести » Проблематика закупа државног земљишта

Проблематика закупа државног земљишта

„Закуп државне земље је нешто са чиме пољопривредници имају највише проблема због чега Министарство пољопривреде и припрема нов нацрт Закона о пољопривредном земљишту“, рекао је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драган Гламочић након одржаног састанка са представницима Удружења „Банатски паори“ у Ковачици.
„Чули смо пуно конструктивних савета које ћемо уважити и покушати да исправимо неке нелогичности које су се јављале у претходном периоду“, навео је министар Гламочић и додао да је једна од тема била и субвенције и евентуална измена Закона о субвенцијама.
Банатска асоцијација покрива девет општина – од Ковина до Титела, рекао је председник Удружења „Банатски паори“ Јан Хусарик и додао да има јако пуно злоупотреба у којима су оштећена пољопривредна газдинства, због чега је на састанку било речи о томе како може да се поправи та ситуација.
„Разговарали смо о томе на који начин је могуће што праведније дати у закуп државну земљу. Дали смо конструктивне предлоге и наше мишљење о томе на који начин може да се помогне пољопривреди“, истакао је Хусарик.