Home » Вести » Општина Бач: Бесповратна средства за опрему, механизацију и осигурање пољопривредне производње у 2016. години

Општина Бач: Бесповратна средства за опрему, механизацију и осигурање пољопривредне производње у 2016. години

Општина Бач субвенционише пољопривредне произвођаче

opstina bacОпштина Бач – Комисија за реализацију мера програма за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Бач за 2016.године, ове недеље расписала је два конкурса намењена регистрованим пољопривредним газдинствима. Право коришћења субвенција имају сва правна и физичка лица са пребивалиштем у општини Бач,  са активним статусом пољопривредног газдинства, који испуњавају и остале услове прописане конкурсом.

Конкурси се односе на:

  1. Доделу субвенција за суфинансирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава, и
  1. Доделу субвенција за суфинансирање осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада и расадника.

Право коришћења субвенција имају сва правна и физичка лица са пребивалиштем у општини Бач,  са активним статусом пољопривредног газдинства, који испуњавају и остале услове прописане конкурсом.

За куповину опреме прихватљиве према условима конкурса, овом одлуком, општина субвенционише 80% вредности инвестиције (без ПДВ-а), а максимално до 130.000 рсд.

Као друга мера, вршиће се суфинансирање премије осигурања, у износу од 50% висине премије осигурања  (без урачунатог пореза на премију неживотног осигурања) за осигурање усева, плодова, вишегодишњих засада и расадника и то за максимум 5 ха осигураних пољопривредних површина.

Конкурси су отворени до утрошка средстава, а најкасније до 01.12.2016.године.

Текст конкурса може се пронаћи на огласним таблама општинске управе Бач и на сајту општине WWW.BAC.RS.

За више информација обратити се у Одељење за привреду, пољопривреду и економски развој, канцеларија 208, контакт тел: 770-075, локал 149.

Општина Бач најављује да се у наредном периоду очекује објављивање и конкурса за доделу субвенција за суфинансирање дела камате краткорочних кредита, што ће бити још једна од мера пољопривредне политике и политике руралног развоја која ће се реализовати ове године у оквиру Буџетског фонда за развој пољопривреде општине Бач. На овај начин предвиђено је да се унапреди развој пољопривреде и улагања у ову делатност која је привредно најјача и најзначајнија у општини.

Према речима председника општине, Драгана Сташевића, на територији општине има преко 2000 регистрованих пољопривредних газдинстава и ове мере подржавају и доприносе афирмацији малих пољопривредних произвођача.

Текст конкурса можете преузети или на сајту Општине Бач или у прилогу текста: