Home » Вести » Међународни дан задругарства: „Бирајте задруге, бирајте једнакост“

Међународни дан задругарства: „Бирајте задруге, бирајте једнакост“

Поводом Међународног дана задругарства, ове године 93. по реду, у Београду ће се 4. јула одржати први Сабор задругара и удружених произвођача Србије.

Према речима председника Организационог одобра ове манифестације проф. др Миладина Шеварлића, скуп ће бити одржан на Тргу Николе Пашића у Београду, са почетком у 10 сати, а планирано време завршетка је у 18 часова.

задружни савез србијеКако је најављено, на Сабору ће учествовати задругари свих врста задруга и задружних савеза и чланови удружења произвођача из Србије, а очекује се да ће скупу присуствовати и представници државних институција.

 

 

Учесници могу излоћити своје производе на штандовима, учествовати у културно-уметничком програму и постављати питања или давати одговоре и коментаре о питањима из области задругарства и удруживања у Србији и свету.

народна ношњаПредвиђено је да се на Сабору бирају најлепша задругарка/чланица удружења, задругари и чланови удружења са најдужим стажом у овој области, иновативне задруге и удружења, као и новинари који су аутори највише објављених текстова о задругарству.

 

Миладин  Шеварлић је подсетио да су се Међународни задружни савез и Организација уједињених нација сагласили да се овогодишњи Међународни дан задругарства  (International Daof Co-operatives) обележе под слоганом „Choose Co-operative, choose equality„, у преводу „Бирајте задруге, бирајте једнакост„.

Циљ је да се повећа свест о значају задругарства, промовише међународна солидарност, економска ефикасност као и да ојачају и да се прошире партнерства између задружних покрета у свету и других актера, укључујући институције од локалног до највишег државног нивоа земаља света.

За детаљније информације можете се обратити на еmail: spits.office@gmail.com или на телефоне:

063 1064 026 и

063.1064.025