Home » Вести » До 80% подстицаја за соларне панеле у АПВ

До 80% подстицаја за соларне панеле у АПВ

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ЕНЕРГЕТИКУ, ГРАЂЕВИНАРСТВО И САОБРАЋАЈ

Булевар Михајла Пупина број 16, Нови Сад

JAВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКАТА ПРИМЕНЕ СОЛАРНЕ ЕНЕРГИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДНИМ ГАЗДИНСТВИМА

Право учешћа на Конкурсу и намене за које се могу користити средства

Право на подстицаје остварују лица са територије АП Војводине која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу, и то физичко лице – носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Бесповратна подстицајна средства, која се додељују, намењена су за коришћење соларне енергије за потребе наводњавања регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Аутономне покрајине Војводине, са циљем: набавке и монтаже нових соларних пумпних система за наводњавање (фотонапонски панели, инвертор, акумулатори) и остала пратећа електро и машинска опрема. У цену постројења не улази изградња бунара, резервоара и дела заливних система иза резервоара.

Циљеви пројекта

Бесповратна подстицајна средства, која се додељују, могу се користити за суфинансирање пројеката коришћења соларне енергије у заливним системима на територији Аутономне покрајине Војводине.

Услови Конкурса

  1. Укупан износ за расподелу средстава је 12,000.000,00 динара (словима: дванаестмилионадинара и 00/100)
  2. Секретаријат додељује средства за суфинансирање пројекта у износу од максимално 80% вредности инвестиције.
  3. Максималан износ средстава које додељује Покрајински секретаријат по кориснику износи 800,000.00 динара (осамстотинахиљада динара).
  4. Сваки субјекат може да поднесе пријаву за реализацију само једног пројекта.
  5. Право учешћа на Конкурсу имају физичка лица са територије АП Војводине која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.
  6. Рок за подношење пријаве је фебруар 29.02.2024. године.

Начин подношења пријаве на Конкурс и обавезна документација која се подноси на Конкурс 

Пријаве на Конкурс могу се поднети лично, предајом писарници покрајинских органа управе у Новом Саду, Булевар Михајла Пупина бр. 16, или се упућују поштом, обавезно у писаној форми, искључиво на конкурсним обрасцима, који се могу преузети у Секретаријату или са интернет презентације Секретаријата. Пријаве се подносе оверене и потписане од стране овлашћеног лица подносиоца пријаве, у затвореној коверти са назнаком “НЕ ОТВАРАТИ“, називом и адресом подносиоца пријаве и називом конкурса, на адресу:

Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Булевар Михајла Пупина број 16, 21101 Нови Сад

Све детаље око конкурса, можете пронаћи на линку:

https://www.psegs.vojvodina.gov.rs/zavrseni-konkursi/konkursi24/pg24/