Home » Вести » Бесповратна средства за производњу енергије из биомасе

Бесповратна средства за производњу енергије из биомасе

У оквиру међународне сарадње Републике Србије и Програма Уједињених нација за развој, Министарство рударства и енергетике, Министарство пољопривреде и заштите животне средине и UNDP спроводе пројекат: „Смањење баријера за убрзани развој тржишта биомасе у Србији”.

Циљ Пројекта је одрживо коришћење енергије кроз диверсификацију извора енергије и развој тржишта биомасе за коришћење у енергетске сврхе у Републици Србији.

Средства за финансирање пројеката из овог јавног позива, обезбеђује Глобални фонд за животну средину и UNDP.

У оквиру Пројекта обезбеђена су бесповратна финансијска средстава као подршка инвеститорима  за изградњу до осам постројења за комбиновану производњу електричне и топлотне енергије из биомасе или биогаса.

На јавни позив могу се пријавити:

  1. привредна друштва,
  2. задруге и физичка лица која обављају регистровану делатност (предузетници и пољопривредна газдинства)

Укупан износ бесповратних средстава који су предмет овог јавног позива износи 1,6 милиона USD и биће распоређени од стране Министарства рударства и енергетике у складу са овим позивом.

Mинистарство рударства и енергетике  позива сва заинтересована лица који имају право учешћа у овом поступку да доставе своје пријаве, под условима из овог позива за предметни поступак доделе бесповратних средстава.

Рок за подношење пријава је 15. октобар 2015. године до 12,00 часова.

Лице за контакт: Растислав Крагић, 011/334-67-55

E-mail: oie@mre.gov.rs

Детаљније на http://www.mre.gov.rs/energetska-efikasnost-obnovljivi-izvori.php