Home » Вести » АП Војводина- најава подстицаја за унапређење ловства у 2015-ој години

АП Војводина- најава подстицаја за унапређење ловства у 2015-ој години

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Богарошки, уручио је 147 уговора корисницима , у оквиру конкурса за доделу средстава намењених програму коришћења средстава из буџетског фонда за развој ловства АП Војводине за 2014. годину.

Укупна вредност уговора износи преко 29 милиона динара, од којих је 26 милиона намењено ловачким удружењима у нашој покрајини.

У Покрајинском заводу за заштиту природе, где су  потписани уговори са корисницима ових средстава, потпредседник Покрајинске владе Бранислав Богарошки је честитао корисницима и подсетио да је од 2011. године, када је ресорни секретаријат започео са овим конкурсним активностима и основао буџетски фонд за ловство, до сада за ову област издвојено 101 милион динара.

„У овој години је 26 милиона динара намењено ловачким удружењима, а средства ће бити уложена у прихватилиша за фазанске пилиће, изградњу бунара и појилишта за дивљач, изградњу и уређење полигона за лов фазана, изградњу и реконструкцију објеката за реконструкцију ловачких трофеја, као и за опремање удружења и ловочуварских служби.

Најава за 2015-у годину

У 2015. години постоји намера да се уложи у подизање нивоа информатичке опремљености у области ловства на територији АП Војводине, чиме би се обезбедила лакша комуникација Секретаријата са удружењима и квалитетније праћење рада у овој области на нивоу наше покрајине.

На основу обавеза Закона о ветеринарству, планирано је и даље суфинансирање објеката за обраду меса дивљачи и обраду ловачких трофеја. Од 77 корисника ловишта, у овој години је средства добило 71 ловачко удружење“, рекао је потпредседник Покрајинске владе Бранислав Богарошки.

Потпредседник Богарошки је нагласио да ће се и у 2015. години ова подршка наставити, и позвао представнике ове области да учествују на конкурсима Секретаријата и убудуће, како би заједно допринели унапређењу ловства у нашој покрајини.