Home » Вести » АП Војводина: Конкурс за доделу средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини

АП Војводина: Конкурс за доделу средстава за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини

Предмет конкурса јесте суфинансирање изградњe, санације и реконструкцијe водних објеката у јавној својини и одвођење отпадних – фекалних вода ради унапређивања животних услова у градским, приградским и сеоским насељима на целокупној територији Аутономне покрајине Војводине.

Циљ конкурса јесте обезбеђивање санитарно чисте пијаће воде за потребе домаћинства, те безбедно одвођење и пречишћавање употребљених фекалних вода из домаћинстава и делом од корисника из индустријских погона. Обезбеђивањем основних, неопходних услова за живот, спречава се миграција становништва из приградских и руралних насеља.

Радови у смислу овог конкурса подразумевају:

  1. изградњу, санацију или реконструкцију водних објеката у јавној својини, као што су постројења за припрему воде за пиће, пумпне станице, резервоари, јавне водоводне мреже, магистрални цевоводи до насеља или индустрије; набавка и уградња цевоводне арматуре и електромашинске опреме у наведеним објектима, као и бушење и опремање бунара.
  2. изградњу, санацију или реконструкцију објеката за одвођење отпадних – фекалних вода: колекторских водова (без кућних прикључака), постројења за прераду отпадних фекалних вода, црпних станица, набавку и уградњу електромашинске опреме у наведеним постројењима и црпним станицама.

Висина и намена средстава:

Укупан износ средстава који се додељује по конкурсу јесте до 481.693.000,00 динара, и то:

  • за водне објекте у јавној својини – до 481.693.000,00 динара;

                Максимални износ средстава по једном пројекту за водне објекте у јавној својини, који одобрава Секретаријат износи до 50.000.000,00 динара, без ПДВ-а.

Бесповратна средства за изградњу, санацију, реконструкцију и израду техничке документације водних објеката у јавној својини по овом Конкурсу утврђују се у износу до 80 % од укупно прихватљивих трошкова. Преостали износ обезбеђује Корисник средстава.

Корисници средстава:

Право учешћа на конкурсу имају јединице локалне самоуправе с територије Аутономне покрајине Војводине, за потребе својих месних заједница, јавних предузећа, јавних комуналних предузећа и привредних друштава која врше поверене послове из области комуналне – водопривредне делатности, а чији су оснивачи локалне самоуправе.

Комплетан текст конкурса и обрасце за пријаву на конкурс, можете преузети ОВДЕ.