Home » Вести » АП Војводина – додељено 40 милиона динара бесповратних средстава за подизање противградних мрежа

АП Војводина – додељено 40 милиона динара бесповратних средстава за подизање противградних мрежа

Вршилац функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски уручио је уговоре воћарима из Војводине о додели бесповратних средства за противградне мреже. Средства су остварили на истоименом конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду. Вредност данашњих уговора је 40 милиона динара, која су добили 13 корисника, који ће додатних 500 хиљада квадрата ставити под противградне мреже.

„На тај начин смо успели да ставимо под противградне мреже укупно преко 600 хектара и мислим да је то изузетан успех“, изјавио је Бугарски и нагласио да је за Покрајинску владу важно да заједно са пољопривредним произвођачима већ сада ради по принципу, који ће бити у будућности, а то је принцип удруживања пара. „На пример, када ви купите опрему за два динара, нама поднесете рачун и добијете један динар назад. По том истом принципу ће расподељивати сва средства која нам буду долазила у сусрет, а за вас, воћаре, тих средстава ће бити, зато што је развој воћарства јака компонента руралног развоја“, рекао је Бугарски.

„Ми смо са овом политиком удруживања средстава, односно, повраћаја пола средстава пољопривреди и пољопривредницима, успели да, рецимо, ставимо под наводњавање 15.000 хектара, да 600 хектара ставимо под противградне мреже, да удружимо средства за мини-прерађивачке погоне, да заједно са градовима и општинама, по принципу један динар ми, један динар „Воде Војводине“ и један динар градови и општине, очистимо 4.000 километара канала за одводњавање. То су врло конкретне ствари које су урађене у протеклом периоду“, навео је Бугарски и додао да је још пуно посла „пред нама“.

 

Извор: www.psp.vojvodina.gov.rs