Home » Вести » 34 милиона за опремање фарми у АП Војводини

34 милиона за опремање фарми у АП Војводини

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство одобрио је војвођанским пољопривредницима 34 милиона динара бесповратних средства за унапређење сточарства.

Новац је добило 69 пољопривредника и то за опремање фарми:

  1. говеда,
  2. свиња,
  3. оваца и коза,
  4. живинарских фарми, и за
  5. измештање фарми из насељених места.

Уговоре је са пољопривредницима потписао вршилац дужности покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски, који је нагласио да је програмом за унапређење сточарства, Покрајинска влада наставила са вишегодишњим улагањем у укупан развој војвођанске пољопривреде.

„У области сточарства може много тога да се уради, и управо ће сточарство бити један од главних праваца подршке војвођанској пољопривреди у будућности“, казао је Бранислав Бугарски, истакавши да је највише заинтересованих било за опремање фарми говеда и свиња.

Секретар Бугарски је овом приликом подсетио, да су војвођанским пољопривредницима на располагању шест програма подршке преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и сточарство, као и конкурси покрајинских фондова.

„Пољопривреда је за нашу покрајину неспорно важна. Од почетка године, само преко програма Покрајинског секретаријата за пољопривреду, подржали смо преко 5000 регистрованих пољопривредних газдинстава у Војводини“, навео је Бугарски и додао да је за пољопривреду у 2014. години из покрајинског будзета опредељено 900 милиона динара.

Извор : http://www.psp.vojvodina.gov.rs/