Home » Вести » Управа за аграрна плаћања у Руми

Управа за аграрна плаћања у Руми

Удружење пољопривредника Општине Рума, организује  трибину за пољопривреднике.

Место догађаја: Средња пољопривредна школа „Стеван Петровић Бриле“, Вука Караџића 70, Рума

Датум :  12.04.2016. год.

Време:   19-21 час

Теме о којима ће се говорити су:

  1. Аграрна политика Министарства пољопривреде и заштите животне средине у 2016. год. – Жарко Радат, директор Управе за аграрна плаћања
  2. Субвенционисани кредити за пољопривреду – Ђорђе Радуловић, директор одељења за управљање продајом регистрованим пољопривредним газдинствима ,Банка Интеза
  3. Фонд за развој пољопривреде Општине Рума – др. Јован Кромпић, директор Пољопривредне стручне службе Рума
  4. Рeгиoнaлни прojeкти у функциjи рaзвoja пoљoприврeдe – Интeгрaлни систeм нaвoдњaвaњa Срeмa– Милан Мирић,директор Регионалне развојне агенције Срем
  5. Коришћење биомасе за производњу топлотне и електричне енергије – Милица Вукадиновић,GIZ(Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit)

Директор Управе за аграрна плаћања Жарко Радат, представиће аграрну политику Министарства пољопривреде и одговорити на питања која увек постоје када су подстицаји у пољопривреди у питању.

Ђорђе Радуловић ће испред Банке Интеза представити кредитну понуду која је актуелна у 2016. години.

Посебна тема која ће се по први пут обрадити је оснивање Фонда за развој пољопривреде Општине Рума за који је предвиђено 90 милиона динара. Средства фонда ће се пољопривредницима додељивати као бесповратна. О Фонду ће говорити  др Јован Кромпић.

Милан Мирић, директор Регионалне развојне агенције Срем ће презентовати пројекат Регионалног система наводњавања Срема(финансирала ЕУ) и потребе удруживања корисника вода за наводњавање у пољопривреди.

Обзиром да је коришћење енергије из биомасе тема о којој се много прича, али се конкретно мало зна, за крај је превиђено излагање Милице Вукадиновић испред Немачке организације за техничку помоћ(GIZ- Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), која ће укратко представити потенцијале биомасе за производњу енергије.

Предавачи су стручњаци из својих области рада.

Циљ трибине је да пољопривредници прикупе што више правих информација у вези аграрне и кредитне политике.

Састанак је отвореног типа и могу да присуствују сви који то желе.

За додатне информације у вези скупа,особа за контакт је Угљеша Тркуља :

1. моб: 065-43-777-34
2. е-mail: subvencije.rs@gmail.com