Home » Вести » Конкурс за куповину сеоских кућа са окућницом

Конкурс за куповину сеоских кућа са окућницом

Завод за равноправност полова расписао је шести конкурс намењен брачним и ванбрачним паровима са територије Војводине за куповину сеоских кућа са окућницом.

Конкурс чији је циљ унапредити економски положај жена путем пораста броја жена власница непокретности, подстакнути развој руралних средина и побољшати демографску структуру кроз долазак деце и повећања наталитета, отворен је до 15. априла 2019. године.

Конкурсом је предвиђено 30 милиона динара, што значи да ће најмање 30 брачних или ванбрачних партнера до краја године постати власници некретнине у неком од војвођанских села.

Учесници/це конкурса могу да аплицирају само са једном пријавом, а висина додељених средстава не може бити већа од 1.000.000,00 динара.

Право учешћа имају супружници чија брачна заједница траје најмање годину дана и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом живота. Критеријуми за доделу средстава су образовање учесника конкурса, радни однос, године живота (један од учесника не сме бити старији од 40 година), да нису власници/сувласници било какве непокретности и да нису у крвном сродству са продавцем некретнине, као и да имају пријављено пребивалиште на територији Војводине.

Комплетан текст конкурса и осталу документацију, можете преузети у прилогу текста.

 

Извор: ЗЗРП