Home » Вести » Јавни позив за остваривање права првенства закупа државног земљишта

Јавни позив за остваривање права првенства закупа државног земљишта

ЈАВНИ ПОЗИВ О УСЛОВИМА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ПРВЕНСТВА ЗАКУПА
ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ДОКУМЕНТАЦИЈИ КОЈА СЕ ДОСТАВЉА УЗ ЗАХТЕВ ЗА
ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ПРВЕНСТВА ЗАКУПА

Право на подношење захтева имају сва заинтересована правна лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.

Општа мерила за оцену инвестиционог плана за улагања у сектор пољопривреднопрерађивачке индустрије су да се ради о улагању у нова основна средства (објекте и опрему), а која се не односе на искључиву ратарску производњу, у износу од најмање три хиљаде евра по хектару, од чега минимум улагања у прерађивачке капацитете износи 500 евра по хектару, односно најмање 500.000 евра укупне инвестиције, у периоду до три године од дана почетка улагања у складу са динамиком предвиђеном уговором, с тим што се у првој години мора реализовати најмање 30% инвестиције, осим у јединицама локалних самоуправа које имају мање од 1.000 хектара пољопривредног земљишта у државној својини, у којима укупни износ инвестиције може бити мањи од 500.000 евра.

Општа мерила за оцену инвестиционог плана за улагања у сектор пољопривреде су да се ради о улагању у нова основна средства (објекте и опрему), а која се не односе на искључиву ратарску производњу, у износу од најмање три хиљаде евра по хектару, односно најмање 500.000 евра укупне инвестиције, у периоду до три године од дана почетка улагања у складу са динамиком предвиђеном уговором, с тим што се у првој години мора реализовати најмање 30% инвестиције, осим у јединицама локалних самоуправа које имају мање од 1.000 хектара пољопривредног земљишта у државној својини, у којима укупни износ инвестиције може бити мањи од 500.000 евра.

Улазак у посед може бити сукцесиван, а најкасније у року од пет агроекономских година од дана доношења одлуке о праву првенства закупа. Агроекономска година почиње 1. новембра текуће године и завршава се 31. октобра наредне године.

Рок за достављање захтева и потребне документације из овог јавног позива је 13. септембар 2018. године. 

Текст Јавног позива можете преузети у прилогу текста.

 

Извор: МПШВ