Home » Вести » Бранислав Бугарски: Покрајинска влада подржава пољопривредне произвођаче у нашој покрајини

Бранислав Бугарски: Покрајинска влада подржава пољопривредне произвођаче у нашој покрајини

Вршилац функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Бугарски, одржао је данас конференцију за новинаре поводом иницијативе пољопривредника општине Кула и уговора између Владе Републике Србије и компаније Al Rawafwed из УАЕ о заједничком предузећу у области аграра.

Бранислав Бугарски истакао је да Покрајинска влада подржава пољопривредне произвођаче из Куле и придружује се критикама стручне јавности, поводом овог предуговора на територији АП Војводине, те услова остваривања из годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини који се њиме намећу.

„Покрајинска влада мора да изрази најоштрији протест поводом дешавања протеклих дана. Сигурно је да не може да дође до понижавања наших пољопривредника у Војводини, и не можемо да прихватимо угрожавање њихове егзистенције и стављање пољопривредника у нашој покрајини у положај грађана другог реда“, казао је Бранислав Бугарски на данашњој прес конференцији у Покрајинској влади.

„Истовремено, желимо да имамо увид у уговор који је потписан, како бисмо проценили какав ће то утицај имати, уопште, на пољопривреду на територији АП Војводине“, навео је Бугарски.

Према његовим речима, паралелно у ресорном секретаријату се, на основу података који се могу наћи у јавности, раде анализе о утицају из овог уговора на пољопривреду у Војводини, како би се пре свега видело како ће се он одразити на пољопривреднике који су до сада обрађивали ово земљиште.

„Оно што је важно, јесте да пољопривредници у нашој покрајини морају имати могућност да се даље развијају. Сигурно је да пољопривредна политика у Војводини не подразумева пет великих и сви остали да се сналазе, него да сви пољопривредници морају имати обезбеђену егзистенцију“, подвукао је члан Покрајинске владе Бранислав Бугарски.

„Према подацима који су доступни јавности, овим споразумом је предвиђен закуп пољопривредног земљишта за 250 евра по хектару, што према нашим тренутним показатељима говори да је то, у најмању руку, упола цене у односу на оно што је до сада било стање на терену, а наравно да то за нас није прихватљиво“, истакао је овом приликом Бранислав Бугарски.

Извор: www.psp.vojvodina.gov.rs/VestiCyr.aspx?Id=20534