Home » Вести » Крајњи рок за пријаве за директна давања по хектару 12. јун

Крајњи рок за пријаве за директна давања по хектару 12. јун

 

Обавештавамо све пољопривредне произвођаче који чекају на регистрацију новог газдинства, обнову или промену статуса постојећег газдинства да им је омогућено да поднесу захтеве за остваривање права на подстицаје по актуелним јавним позивима чији је крајњи рок понедељак, 12. јун.

Омогућена им је да поднесу захтеве, а процедура и уређење потребне документације ће накнадно бити завршено.

То се односи на захтеве за директна давања – по хектару, као и за подстицаје за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и пчеле.

С обзиром да је реч о електронској пријави, то могу да учине и током викенда.

Пољопривредни произвођачи чији су захтеви за регистрацију новог газдинства тренутно у обради, моћи ће да и пре окончања процедуре, поднесу захтеве.

То што им још није додељен број пољопривредног газдинства (БПГ), неће бити препрека за конкурисање за жељене субвенције на еПодстицајима. У овом тренутку добиће број захтева, а накнадно и број БПГ.

Пољопривредни произвођачи који обнављају постојећа газдинства и чији се захтеви тренутно обрађују, такође могу да поднесу пријаву на све актуелне јавне позиве.

Када подаци чија је верификација у току буду одобрени, пољопривредници ће добити повратну информацију и тада треба да уреде, измене и допуне своје првобитне захтеве за подстицаје, како би добили средства за субвенције на основу правог стања у њиховом газдинству.

Молимо пољопривреднике да редовно проверавају своје еСандуче, где ће им стизати решења о регистрацији или позиви за уређење захтева.

 

Извор: МПШВ