Home » Вести » АПВ: Бесповратна средства за развој ловства у 2016. години

АПВ: Бесповратна средства за развој ловства у 2016. години

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је  конкурс за расподелу бесповратних средстава за развој ловства у АП Војводини у 2016. години.

Циљеви конкурса су:

  1. унапређивање стања популације дивљачи и њених станишта,
  2. опремање корисника ловишта и
  3. праћење стања појединих врста дивљачи на територији АП Војводине.

Висина средстава по овом конкурсу износи  до 41.609.426,83 динара

Средства се могу добити за:

1.Израда и реализација програма и пројеката развоја ловства и унапређивања стања популације дивљачи и њених станишта на територији АП Војводине  у укупном износу до 38.409.426,83 динара, за следеће намене:

а) суфинансирање изградње ловно – техничких објеката: прихватилишта за фазанске пилиће – бунара и појилишта за дивљач – уређење полигона за фазане – изградњу и реконструкцију објеката за обраду трофеја – подизање ремиза за дивљач – изградњу објекта за узгој дивљачи – изградња или реконструкција ограде у ловиштима посебне намене – високе дрвене наткривене чеке – ниске дрвене наткривене чеке и – хранилишта за дивљач

2. Друге намене у складу са Законом о дивљачи и ловству у укупном износу до 3.200.000,00 динара за:

а) суфинансирање набавке опреме за кориснике ловишта у АП Војводини у износу до 500.000,00 динара (рачунар, ловочуварска одела, двогледе и мопед)

б) суфинансирање истраживања реалног прираста зеца у АП Војводини за ловну сезону 2016/2017 годину у износу до 500.000,00 динара

ц) суфинансирање пројекта истраживања смањења бројности популације зеца и утицај пестицида на морталитет зечева у АП Војводини (I фаза) ловна 2016/17. година у износу до 2.200.000,00 динара.

Средства из тачке 1. и 2. додељују се за суфинансирање одабраних програма и пројеката биће исплаћена у висини од 70 % од износа прихваћеног пројектом, након потписивања уговора, док ће се преостали износ у висини од 30 % средстава, исплатити након достављања правдања и завршетка пројекта.

Право учешћа на конкурсу имају :

  1. корисник ловишта,
  2. привредна друштва и
  3. научно – истраживачке установе,

Подносиоци пријаве морају бити  регистровани за делатност ловства и не смеју за исту намену и за исту локацију користити средства буџетског фонда за развој ловства Републике Србије и буџетског фонда за развој ловства АП Војводине.

Пријаве на конкурс са осталом потребном документацијом подносе се закључно са 21.11.2016. године.

Комплетан текст конкурса и осталу потребну документацију, можете преузети у прилогу текста.

 

Извор : ПСПВШ