Home » Вести » АПВ: До 70% рефундације трошкова увођења стандарда

АПВ: До 70% рефундације трошкова увођења стандарда

Средстава по овом конкурсу додељују се за суфинансирање:

1. трошкова израде елабората за добијање ознаке географског порекла и лабораторијских анализа које представљају део елабората за добијање ознаке географског порекла у 2023. години;
2. трошкова контроле и сертификације пољопривредних и прехрамбених производа, с географским пореклом, чију су контролу и сертификацију производње у 2023. години извршиле овлашћене организације;
3. трошкова за увођење и сертификацију система безбедности и квалитета хране: ISO 22000, GLOBALGAP, BRC, IFS, FSSC 22000, GOST-R, HALAL, KOSHER, CGTM (Crossed Grain Trademark),СРПСКИ КВАЛИТЕТ у 2023. години.

За реализацију овог конкурса предвиђено је укупно 1.000.000,00 динара.

Средства намењена по овом конурсу предвиђена су за суфинансирање до 70% подршке од плаћеног износа за реализоване инвестиције, умањеног за износ средстава на име пореза на додату вредност.

Минимални износ средстава који се додељује по једној пријави јесте 30.000,00 динара, а максимални износ je до 300.000,00 динара.

Средства намењена по овом конурсу предвиђена су за суфинансирање до 70% подршке од плаћеног износа за реализоване инвестиције, умањеног за износ средстава на име пореза на додату вредност.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и која се налазе у активном статусу, и то:

1. физичко лице: носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

2. правно лице: привредно друштво, земљорадничка задруга, удружења грађана.

Привредно друштво може остварити право на подстицаје ако је разврстано у микро и мало правно лице у складу са законом којим се уређује рачуноводство.

Пријаве за конкурс подносе се закључно са 15.11.2023. године.

Комплетан текст конкурс као и осталу документацију, можете преузети ОВДЕ.

Извор: ПСПВШ