Home » ЕУ и Свет » Европска унија » Horizon 2020- Аполо пројекат » Пољопривредници, користите сателитску технологију већ данас

Пољопривредници, користите сателитску технологију већ данас

 

“The project leading to this application has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 687412”.

 

Аполо пројекат је намењен малим и средњим пољопривредним газдинствима. Циљ пројекта је да сви пољопривредници имају користи од технологије која је до сада за њих била скупа. Обзиром да истраживање улази у своју последњу фазу, неопходно је истестирати и саму апликацију која је у изради.

Наши пољопривредници сада имају прилику да буду део тима који ће рећи шта и како у апликацији треба другачије да се уради како би она била једноставнија за коришћење.

На помињемо да је истраживање још у току и да апликација није коначна. Коначна ће бити онда када је њени крајњи корисници(пољопривредници) истестирају и одлуче да је она спремна за употребу.

Овим путем позивамо све пољопривреднике који желе да користе савремену сателитску технологију за праћење раста и развоја биљке, оптималне влажности земљишта, процене приноса и норме за наводњавање, испробају апликацију и дају своје предлоге како да она буде боља. AПОЛО тeхнички тим рaди кoнтинуирaнo нa испрaвљaњу грeшaкa и унaпрeђeњу сeрвисa. У тoмe нaм и ви мoжeтe пoмoћи тaкo штo ћeтe нaм приjaвити грeшкe кoje стe уoчили.

Регистрацију можете бесплатно обавити на линку:

Apollo.draxis.gr

Упутство за регистрацију, логовање, унос парцела и касније неке профилне измене, можете преузети у прилогу текста.

За сва питања и ваше сугестије, стојимо вам на располагању:

  1. Грађевински факултет Београд,Одсек за геодезију и геоинформатику, доцент Драгутин Протић, drale74@yahoo.com
  2. Удружење пољопривредника Општине Рума- subvencije.rs@gmail.com

Детаљније о Аполо пројекту, можете прочитати ОВДЕ.