Home » Вести » Натурална размена меркантилног кукуруза за товне свиње и јунад

Натурална размена меркантилног кукуруза за товне свиње и јунад

Натурална размена меркантилног кукуруза за товне свиње и јунад

Влада Републике Србије дала је сагласност да Републичка дирекција за робне резерве изврши натуралну размену до 10.000 тона меркантилног кукуруза за товну стоку (товне свиње и јунад) са примарним произвођачима који имају затворени производни циклус.

Паритети у натуралној размени су: 11,02 кг меркантилног кукуруза за 1кг товних свиња и  13,76 кг меркантилног кукуруза за 1кг товне јунади.

Примарни произвођачи са којима ће се реализовати натурална размена су физичка лица која су носиоци активног пољопривредног газдинства и правна лица, земљорадничке задруге и предузетници чија је претежна делатност узгој свиња и других говеда и бивола.

Максимална количина меркантилног кукуруза по физичком лицу – газдинству је до 50.000 кг, максимална количина меркантилног кукуруза за правна лица, земљорадничке задруге и предузетнике је до 300.000 кг.

Минимални услови које морају испуњавати физичка лица су: товна прасад минимум 100, или товна телад минимум десет комада, на годишњем нивоу. Минимални услови које морају испуњавати правна лица, земљорадничке задруге и предузетници су 1.000 товних прасади на годишњем нивоу, односно 100 телади.

Рок за достављање понуда у писарницу Дирекције је 21.12.2017. године, до 10 часова.

Текст јавног позива и конкурсну документацију, можете преузети у прилогу текста:

Конкурси и тендери РДРР

Републичкој дирекција за робне резерве-контакти

Продуктна берза Нови Сад-списак овлашћених складиштара-контакти

 

 

Извор: РДРР