Home » Вести » МТТ: Кредити са 1% камате за пољопривредна газдинства која се баве туризмом

МТТ: Кредити са 1% камате за пољопривредна газдинства која се баве туризмом

Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписује јавни конкурс за доделу кредитних средстава за подстицање квалитета туристичке понуде у 2017. години.

Конкурсом је предвиђена додела кредитних средстава за унапређење квалитета туристичке понуде и интензивирање њеног коришћења, изградњу туристичке инфраструктуре и супраструктуре као и усклађивање туристичких капацитета са Законом о туризму.

Право на коришћење кредитних средстава имају привредна друштва регистрована за обављање делатности у области туризма, предузетнци који су регистровани за обављање делатности у области туризма и пољопривредна газдинства која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са Законом о пољопривреди и руралном развоју.

Учешће кредитних средстава у пројекту не може бити веће од 50% укупне вредности пројекта. Кредитна средства се могу користити за финансирање основних и трајних обртних средстава. Учешће трајних обртних средстава може износити до 20% укупно одобрених кредитних средстава.

Кредитна средства реализују се преко Фонда за развој Републике Србије, са каматном стопом од 1% на годишњем нивоу, уз валутну клаузулу.

Рок отплате додељених кредитних средстава је до 72 месеца по истеку одложног рока који траје 12 месеци и рачуна се од дана првог повлачења кредитних средстава, осим за “green field“ инвестиције којима се финансира изградња туристичке инфраструктуре и супраструктуре, за које одложни рок траје 24 месеца и рачуна се од првог повлачења кредитних средстава.

Минимални износ одобрених кредитних средстава за пољопривредна газдинства, предузетнике и микро привредна друштва је 500.000 динара, а за мала и средња привредна друштва је 2.000.000 динара.

Рок за подношење захтева је 1. новембар 2017. године. Крајњи рок за достављање допуна захтева је 1. децембар 2017. године.

Информације о конкурсу и образац захтева за коришћење кредитних средстава могу се преузети са интернет презентације Министарства трговине, туризма и телекомуникација mtt.gov.rs.

Све додатне информације могу се добити на телефон: 011/3139697.

Текст конкурса можете преузети у прилогу текста.