Home » Вести » Град Нови Сад улаже у развој пољопривреде у 2018. години

Град Нови Сад улаже у развој пољопривреде у 2018. години

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић одржао је конференцију за новинаре на Новосадском сајму, где је представио Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији Града Новог Сада за 2018. годину.

– Град Нови Сад већ традиционално на Новосадском сајму, представља шта је то урадио у претходној години, и шта планирамо да радимо у наредном периоду у области пољопривреде. Свакако бих издвојио да смо усвојили Стратегију развоја пољопривреде Града Новог Сада за период 2018-2022. године, којом смо јасно дефинисали у ком правцу треба да се развија пољопривреда на територији Новог Сада. Настављамо да подржавамо оно што смо и до сада подржавали, а по чему смо препознати и у Републици Србији, а то је органска производња и производи са заштићеним географским пореклом.

Од недавно, поред Футошког купуса и Фрушкогорског липовог меда, имамо и трећи производ са заштићеним географскимм пореклом, а то је је Бегечка шаргарепа, што је један од бољих резултата у претходних годину дана. Што се тиче органске производње, од сада ћемо едукације о томе више радити по месним заједницама, и помоћи ћемо нашим пољопривредницима да дођу до средстава виших нивоа власти и средстава европске уније.

Приметили смо да је доста непознаница када је реч и о IPARD програму мера, и о конкурсима републичког министарства и покрајинског секретаријата, и трудићемо се да путем месних заједница што више едукујемо људе и помогнемо им, па  да искоришћеност тих средстава буде већа – рекао је Радојевић и додао да ће акценат бити стављен и на подршку младима и женама на селу у складу са политиком републичког министарства.

Крaj рaднoг дaнa на Сајму oбeлeжићe „Вeчe шaмпиoнa“ нa кojeм ћe нajуспeшниjимa према оценама квалитета прoизвoдa и услугa, бити уручeнa зaслужeнa признaњa, а Међународни пoљoприврeдни сajaм трaje дo пoнeдeљкa, 21. мaja.

 

Извор: Град Нови Сад