Home » Вести » Фондација Ана и Владе Дивац за младе пољопривреднике

Фондација Ана и Владе Дивац за младе пољопривреднике

Фондација Ана и Владе Дивац са партнерима започeла је пројекат  намењен подршци младим пољопривредницима, ученицима завршне године средње пољопривредних школа у Пожаревцу, Прокупљу и Пожеги.

Пројекат постоји захваљујућу партнерству Фондације Ана и Владе Дивац, поменуте три пољопривредне школе и градова Пожаревац и Прокупље, као и општина Пожега, Горњи Милановац и Ариље.

У складу са договором, за ову годину смо донацијама наведених партнера обезбедили буџет у укупном износу од 4.400.000 динара који ће се користити искључиво за набавку средстава за рад за младе пољопривреднике чије пословне идеје заједничка комисија одреди као најбоље.

Током марта су потписани документи о сарадњи свих партнера, а ученицима је презентован програм, резултати из прошле године и позвани су да пријаве своје пословне идеје. Крајем априла ће комисија одабрати ученике са најбољим пословним идејама чије ћемо породице да посетимо и уверимо се у капацитете и потенцијале за развој породичног газдинства. Очекујемо да ће до краја школске године бити одабрано око 25 младих који ће добити вредне донације које представљају додатан подстрек да се определе за бављење пољопривредом.

Радујемо се сарадњи и заједничком улагању у будућност и мотивисање младих да се определе за каријеру у области пољопривреде. Сматрамо да је ово почетак наше сарадње и подршке за младе да се определе за бављење пољопривредом и да је ово пројекат и приступ који би требало да покаже добре резултате како би се проширио и на друге пољопривредне школе у Србији.

Више о активностима Фондације Ана и Владе Дивац, можете погледати на https://www.youtube.com/user/fondacijadivac/videos

 

 

 

Срдачан поздрав,

Урош Делић

Економски саветник

Фондација Ана и Владе Дивац

062/778-793

uros.delic@divac.com