Home » Вести » Дугорочни кредити за развој туризма суфинансирани од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

Дугорочни кредити за развој туризма суфинансирани од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

РАСПИСАНА НОВА КОНКУРСНА ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА АП ВОЈВОДИНЕ

Од почетка 2021.године Развојни фонд АП Војводине је одобрио скоро 300 милиона динара кредита. Регистрованим пољопривредним газдинствима су најинтересантније биле кредитна линија за куповину пољопривредног земљишта и кредитна линија за куповину механизације, док су привредници највише интересовања показали за кредитну линију за инвестиције у привреди.

Развојни фонд АП Војводине увек пред себе поставља највише циљеве и улаже напоре како би своје производе што боље приближили потребама крајњих корисницима. Управо из тог  разлога Фонд врши прилaгoђaвaњe услoвa и увoђeњe нoвина у кoнкурсе а све у склaду сa пoтрeбaмa и пoстojeћoм трaжњoм. То је довело до тога, да осим 12 конкурсних линија отворених ове године за регистрована пољопривредна газдинства и привреднике, Фонд развије још једну кредитну линију. Увидевши да се све већи број пољопривредних газдинстава и привредника окреће ка туризму као грани пољопривреде и привреде, Фонд је у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам избацио на тржиште конкурсну линију за дугорочне кредите за развој туризма суфинансиране од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Основни циљ развоја ове кредитне линије је подршка развоју туризма путем повећања нивоа квалитета и капацитета објеката туристичке супраструктуре као и стварање услова за повећање квалитета и проширење понуде у пружању туристичких услуга, подизања степена конкурентности и повећања запослености, ради  унапређења туристичке понуде АП Војводине. Кредити ће се додељивати за финансирање инвестиционих улагања у области туризма и угоститељства за: изградњу, доградњу, реконструкцију, адаптацију, санацију и инвестиционо одржавање туристичких и угоститељских објеката у складу са Законом о планирању и изградњи, као и за опремање туристичких и угоститељских објеката додатним садржајима на начин предвиђен Законом о планирању и изградњи.

Висина бесповратних средстава износи до 8 % од одобреног износа кредита, кроз суфинансирање Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, путем Фонда или  до 12 % од одобреног износа кредита, кроз суфинансирање Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, путем Фонда, уколико је реч о жени као носиоцу комерцијалног породичног пољопривредног газдинства односно власници предузетничке радње, односно да  у привредном друштву жена има најмање 51% власништва и да је у истом одговорно лице

Kредитна линија је до 7 година, до 12 месеци период мировања и каматна стопа у распону од 1-3%.

Све додатне информације о овој  конкурснoj линији, се могу видети на страници конкурс за дугорочне кредите за развој туризма суфинансиране од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, позивањем броја 021454334 или директно у просторијама Фонда у Новом Саду на адреси Булевар цара Лазара 7а.

Извор: РФВ