Home » Вести » Додељена бесповратна средства за нове пластенике у Војводини

Додељена бесповратна средства за нове пластенике у Војводини

grb-ap-vojvodine-pngПокрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, потписао је данас уговоре са 80 пољопривредника из Војводине који су добили бесповратна средства на конкурсу за суфинансирање набавке пластеника и опреме у њима. Вредност потписаних уговора је око 26,5 милиона динара, а реализацијом те инвестиције у Војводини ће под пластеницима бити нових 102 хиљаде квадратних метара.
 а
Мр Вук Радојевић је изразио задовољство чињеницом да су пољопривредници у Војводини веома заинтересовани за то да подизањем пластеника интензивирају своју пољопривредну производњу.
 а
„Од почетка 2016. године до данас, 139 војвођанских пољопривредника добило је бесповратна средства за подизање нових пластеника, на површини од 176 хиљада квадратних метара“, рекао је секретар Радојевић, додајући да је за ту намену из покрајинског будзета издвојено 43,4 милиона динара.
 а
Како су током септембра још 42 пољопривредна произвођача поднела пријаву за бесповратна средства за набавку пластеника, секретар Радојевић је казао да ће, уколико достављена конкурсна документација буде исправна, бити потписани нови уговори у укупној вредности од 8,5 милиона динара. То ће обезбедити да до краја године на територији наше покрајине под новим пластеницима буде преко 200 хиљада квадратних метара.
 а
Ресорни секретар је на крају истакао и чињеницу да готово сва пољопривредна газдинства која конкуришу за средства код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и прођу на конкурсу, што говори о томе да су услови конкурса адекватни ономе што пољопривредници могу и треба да обезбеде од неопходне документације.
 а
Видеозапис са доделе уговора можете погледати овде.
 а
Извор: АПВ