Home » ЕУ и Свет » Европска унија » IPARD » Четврти Јавни позив за меру М3 IPARD програма намењеног преради пољопривредних производа

Четврти Јавни позив за меру М3 IPARD програма намењеног преради пољопривредних производа

Четврти јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа и производа рибарства.

Рок за подношење захтева је од 16. августа 2021. године до 29. октобра 2021. године.

Предмет овог Јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у вези са изградњом, као и набавком нове опреме и механизације. Обухваћени су сектори млека, меса и воћа и поврћа, јаја и грожђа и захтев за одобравање пројекта може се поднети само у оквиру једног сектора за једну или више инвестиција.

По овом Јавном позиву опредељена су средства у износу од 3.000.780.714 динара, а висина подстицаја је 50%, односно 60% прихватљивих трошкова за инвестиције у области управљања отпадом и отпадним водама.

Минималан износ подстицаја које корисник може да оствари у оквиру свих сектора је 10.000 евра, док је максимални подстицај у оквиру сектора воћа и поврћа, сектора меса, јаја и грожђа милион евра, док у сектору млека корисници могу да остваре подстицај и од два милиона евра.

Листу прихватљивих инвестиција и комплетан текст Јавног позива можете преузети у прилогу текста.