Home » Вести » АПВ: Бесповратна средства за одржавање традиционалних манифестација

АПВ: Бесповратна средства за одржавање традиционалних манифестација

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за одржавање традиционалних манифестација.

Предмет конкурса јeсте додела средстава којима ће се организовање традиционалних манифестација на територији АП Војводине, с циљем боље промоције и подизања капацитета руралне средине, као и повезивања пољопривредника и пољопривредних производа ради бољег позиционирања на тржишту.

Бесповратна финансијска  средства која се додељују по овом Конкурсу износе укупно до 25.000.000,00 динара.

Интезитет помоћи износи до 80% вредности пројекта без ПДВ-а.

Минимални износ средстава који се додељује по једној пријави јесте 40.000,00 динара, а максимални износ je до 1.000.000,00 динара.

Средства за подршку инвестиција додељују се бесповратно за све манифестације које се одржавају од 01.01.2024. до  31.12.2024. године.

Право на подстицаје остварују:

  • удружења грађана са седиштем у АП Војводини, која су уписана у Агенцији за привредне регистре пре 01.01.2024.године, у чијем су делокругу пољопривредне активности и рурални развој, која се баве пољопривредном производњом, негују традиционалне вредности и баве се очувањем старих заната на селу, осим културно уметничких друштава.
  • Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по конкурсу.

Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 22.03.2024. године.

Комплетан текст конкурса као и осталу неопходну документацију, можете преузети на линку ОВДЕ.

Извор: ПСПВШ