Home » Uncategorized » УАП:Јавни позив за евидентирање фактичког обрађивања пољопривредног земљишта

УАП:Јавни позив за евидентирање фактичког обрађивања пољопривредног земљишта

 

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања позива пољопривредне произвођаче да од данас изврше евидентирање пољопривредног земљишта које фактички обрађују, а без регулисаног правног основа са претпостављеним власником.

Пољопривредници у евиденцију могу унети:

  • пољопривредно земљиште које фактички обрађују у комасационом подручју, а што се може потврдити записником о утврђивању фактичког стања комисије за комасацију јединице локалне самоуправе;
  • пољопривредно земљиште које фактички обрађују, а где је иза уписаног власника пољопривредног земљишта у току оставински поступак, a претпостављени власник не располаже правноснажном судском одлуком о стицању предметне непокретности односно није уписан у јавни регистар Kатастра непокретности као власник и не противи се да пољопривредник који евидентира земљиште у текућој години обрађује предметно пољопривредно земљиште.

Евидентирање се врши путем портала еАграр – Електронског Регистра Пољопривредних Газдинстава (еРПГ) на електронској адреси https://erpg.eagrar.gov.rs/ у периоду од 15. октобра 2024. до 15. новембра 2024. године.

Извор: УАП